asdesign 95 - birou arhitectura

As design (95) nu doar design.
 

 
 
 
 
 

DESIGN SERVICES 
PERMITS AND AUTHORISATION TO CONSTRUCTION / DEMOLITION 
CONSTRUCTION PROCUREMENT  &  CONTRACT ADMINISTRATION 
FEASIBILITY STUDIES 
URBANISTIC STUDIES 
BUILDING SURVEYS & STRUCTURAL EXPERTISE 
INTERIOR DESIGN 
  

 
 

office services projects awards press contact home

Se spune ca toata lumea se pricepe la fotbal si la politica. Adica oricine poate sa alcatuiasca o echipa care sa joace mai bine decat cea alcatuita de antrenor sau sa ia o pozitie mai corecta intr-o problema de stat decat o face un politician profesionist. Exista din fericire, un sistem de accesare care impiedica aceste demersuri neprofesioniste sa se concretizeze. Din acest motiv, se poate observa ca pretentia de a te pricepe la activitatile de mai sus nu este falimentara. Atata timp cat nu poti sa-ti pui in practica  “priceperea” ramai in zona ludicului si in consecinta inofensiv. Ceva mai complicat este sa-ti arati priceperea in medicina sau avocatura. Aici temerarii, atatia cati sunt, risca sa plateasca scump convingerea atat de persistenta la noi, ca un profesionist a invatat si muncit pentru a se desavarsi, inutil. Eventualele consecinte imediate ii lecuiesc rapid de ideea ca daca isi pun ei mintea, pot s-o faca mai bine si chiar cu economie de bani.
In arhitectura situatia se relaxeaza iarasi, ca in cazurile fotbalului si politicii cu mentiunea ca aici, amatorul, nu numai ca reuseste sa-si “proiecteze” casa dar isi poate pune – cu ajutorul arhitectului deprofesionalizat – in executie “opera” cu consecinte dramatice pentru imaginea oraselor noastre. Este evident ca sistemul de aparare al “organismului” nostru nu s-a maturizat si astfel sunt posibile asemenea infractiuni estetice.

Fotbalul, politica, arhitectura si alte hobby-uri la romani                                                                                                                        2012 © Asdesign 95