asdesign 95 - birou arhitectura


2000 - 2002 IMOBIL APARTAMENTE  - Str. Stefan Negulescu_Bucuresti - nominalizat la "Arhitext Design 2003" - sectiunea arhitectura


 

Cum este sa construiesti o casa pe o strada care iti omoara sperantele in viitor? Daca ai interveni intr-o strada cu arhitectura saraca, ai face-o cu speranta ca daca o sa reusesti in incercarea ta, casa va putea deveni referinta viitoarelor demersuri.
Dar daca dinamica strazii este importanta (cantitativ) si negativa (calitativ) in conteporaneitate cu casa "ta" aparand case nefericite, in ce context te mai situezi? - evident in cel al limitarii dezastrului. odata stabilite "datele de intrare" identificam elementul principal al compozitiei, pila-paralelipiped, detasata de restul casei prin culoarea (ei) si textura (elementelor de articulatie). Ea fixeaza pozitia si inaltimea frontului la strada, completat cu suprafete vitrate mari in ideea dematerializarii lui (aliniamentul general pe strada este 0). Acelasi element este desemnat sa dialogheze cu restul cladirii, coaguland compozitia. Balcoanele, balustradele si ferestrele in banda se supun discret verticalei dominante (pilei) si "ajutoarelor" sale: geamul vertical de la ultimele etaje si cosurile de inox de pe terasa. Astfel culoarea si textura traseaza si "lupta" dintre orizontala si verticala in favoarea celei din urma, caracterul "ascendent" al compozitiei fiind evident.


text partea II | back to project

office services projects awards press contact home