asdesign 95 - birou arhitectura

As design (95) nu doar design.
 
 
 
 


2011 Winner of UIA Tokyo Roumanian Pavilion
Design Competition
2004  nominee at "Bienala de Arhitectura" competition,
Interior Design section: Rebuilding interbellum villa
25 Daniel Barcianu St.
2003 nominee at "Arhitext Design 2003" competition,
Architecture section: Duplex apartments - 41 Stefan Negulescu St.
2003 V-th place at "Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti"
Architecture section: Casa cu tei  31-33 Ion Neculce St.
1997 nominee at "Arhitext Design 1997" competition,
Interior Design section: Mario Plaza Comercial Center

office services projects awards press contact home

Se intampla sa ma intalnesc cu prieteni sau cunoscuti care isi construiesc casa. Invariabil sunt coplesiti, deznadajduiti si  frustrati de greutatea cu care inainteaza lucrarile. In functie de capacitatea de intelegere, fiecare gaseste variate explicatii. Putini gandesc ca o casa se cladeste pentru o perioada de folosinta extrem de indelungata,  de multe zeci si chiar sute de ani. Durata “vieti” unei cladiri sugereaza scara  complexitatii procesului de proiectare si implicit timpul si resursele ce trebuiesc alocate acestuia.
Usurinta cu care este uneori tratata creatia de arhitectura - neacordarea unui timp suficient, plata derizorie sau renuntarea pur si simplu la servicile unui arhitect - tradeaza nerabdarea de-a gusta imediat placerea folosirii unui lucru nou, cumparat de-a gata (automobil, calculator, TV, etc). Ceea ce se uita deseori, este faptul ca, in proiectarea aceste obiecte, s-a investit initial o imensa cantitate de resurse si inteligenta.


Creatia de arhitectura si "viata" unei cladiri                                                                                                                                                2012 © Asdesign 95